V Tornali budú štrajkovať všetky školy bez ohľadu na vyučovací jazyk

12.09.2012 Revúca

Tornaľa 12. septembra (TASR) - Do štrajku učiteľov sa v Tornali zapoja všetky školské zariadenia v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta a aj dve stredné školy. Ako TASR informoval prednosta mestského úradu Lajos Balajti, z osobných dôvodov sa nezapojí len niekoľko jednotlivcov. Riaditelia škôl dajú týmto učiteľom náhradnú prácu.

Mesto Tornaľa je zriaďovateľom dvoch základných, jednej materskej a jednej základnej umeleckej školy. Prevádzkujú aj Centrum voľného času. Štvrtkový štrajk sa tak dotkne takmer 1900 detí a 160 pedagógov. V meste pôsobia aj dve stredné školy. Štrajk sa tak dotne ďalších 320 žiakov a 31 pedagógov.

"Do štrajku sa z osobných dôvodov nezapojí len niekoľko učiteľov a nepedagogických pracovníkov. Prídu riadne do práce a riaditelia škôl im vzhľadom na situáciu pridelia primeranú prácu. Nezaznamenali sme žiadne sťažnosti a ani žiadosti zo strany rodičov, takže sme v tomto smere nemuseli nič špeciálne riešiť. Rovnako nie je problém ani v tom, že do štrajku sa zapájajú školy tak s vyučovacím jazykom slovenským, ako aj maďarským," povedal Balajti .
 

Vyberte región